15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist

Μεγάλες ελληνικές επιτυχίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist.

 6η θέση παγκοσμίως και 1η θέση ευρωπαϊκά στο Word 


Η Ελλάδα μας. Η Σπάρτη μας. Ιστορικά ονόματα που ακούστηκαν σε όλον τον κόσμο για ακόμα μια φορά. Διαγωνιζόμενοι από 120 χώρες, μεταξύ 1.500.000 συμμετεχόντων.

Για 15η συνεχή χρονιά η συμμετοχή της Ελλάδας στον Τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία.

Ηρώ Λυγνού σπουδάστρια του Εκπαιδευτικού Κέντρου Σπάρτης

1η θέση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο

6η θέση σε Παγκόσμιο επίπεδο

Όλα ξεκίνησαν με τους προκριματικούς που διεξήχθησαν στη Λακωνία με μεγάλη επιτυχία, όπου στους 100 καλύτερους στην Ελλάδα από όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας οι 32 ήταν σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Κέντρου Σπάρτης. Η Ηρώ Λυγνού κατέκτησε την κορυφή και αναδείχθηκε 1η στην Ελλάδα στον Πανελλήνιο Τελικό στο Microsoft Word 2013. Αφιερώνοντας αμέτρητες ώρες συστηματικής εξάσκησης και αφοσίωσης στο στόχο μας οι εκπαιδευτές του κέντρου προετοίμασαν άριστα την Σπαρτιάτικη αποστολή η οποία διαγωνίστηκε  με εκατοντάδες εξαιρετικούς Έλληνες μαθητές και φοιτητές. Η συνέχεια ήταν ο Παγκόσμιος τελικός όπου έλαβε χώρα στη Disneyworld, στο Orlando, Florida, USA.

Στον Πανελλήνιο Τελικό παραβρέθηκε και η ιδιοκτήτρια του κέντρου και Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, κα Ευαγγελία Καργάκου που παρέλαβε το βραβείο φανερά συγκινημένη και περήφανη για την ομάδα της. «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, κατακτήσαμε την κορυφή για 2η φορά. Δεν υπάρχει μυστικό για την επιτυχία. Είναι το αποτέλεσμα αδιάκοπης προετοιμασίας και σκληρής δουλειάς. Πάθος, κέφι, όρεξη. Εμπνέουμε και καθοδηγούμε τους νέους να βάζουν στόχους και να τους κατακτούν. Στην ουσία, προετοιμάζουμε το μέλλον των παιδιών σας»!

Για τη συμμετοχή τους στον Παγκόσμιο Τελικό οι Πρωταθλήτριά μας ταξίδεψε και διέμεινε δωρεάν στην Disneyworld, με χορηγία των διοργανωτριών εταιριών ACTA (www.acta.edu.gr) και ACTA-infotest(www.infotest.gr).

Εκτός από το διαγωνιστικό σκέλος η Ηρώ έζησε μια μοναδική εμπειρία έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσει και να συνομιλήσει με μαθητές και φοιτητές από όλο τον κόσμο, καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου και στελέχη των μεγαλύτερων εταιριών στο χώρο της πληροφορικής, όπως η Microsoft, η Autodesk και η Adobe, αλλά και να απολαύσει ένα ψυχαγωγικό τετραήμερο στην Disneyworld των Η.Π.Α.!

«Μπορώ να δηλώσω μαγεμένη από την εμπειρία που έζησα στα πλαίσια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist» είπε η 6η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του Word Ηρώ Λυγνού. «Στόχος μου ήταν πάντα να αναβαθμίζω τις γνώσεις μου και να τις αποδεικνύω με πιστοποιήσεις. Έτσι, μέσω της πιστοποίησης Microsoft Office Specialist, προέκυψε η συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και έπειτα το ταξίδι μου στο Orlando της Florida. Σκοπός μου φέτος θα είναι να πείσω όσους περισσότερους μαθητές και φοιτητές μπορώ να κυνηγήσουν τις ευκαιρίες που τους δίνονται, να συμμετάσχουν στο επόμενο πρωτάθλημα και να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στον Παγκόσμιο Τελικό, που θα αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία ζωής και ένα πολύτιμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για το βιογραφικό, το μέλλον και τη ζωή τους.»

Ο επόμενος Παγκόσμιος Τελικός για το 2017 θα λάβει χώρα στη Disneyland της California των ΗΠΑ. Οι αναλυτικοί όροι για το επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα ανακοινωθούν σύντομα στην επίσημη σελίδα του ελληνικού σκέλους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist στο www.facebook.com/MOScompetitionGR, σε όλα τα Εξουσιοδοτημένα Εξεταστικά Κέντρα και από τις διοργανώτριες εταιρίες ACTA (www.acta.edu.gr) και ACTA-infotest (www.infotest.gr).

 Δείτε εδώ τα ονόματα των 10 νικητών κάθε διαγωνιστικής ενότητας, εδώ φωτογραφίες από τον Παγκόσμιο Τελικό και εδώ τις συνεντεύξεις των Παγκόσμιων Πρωταθλητών.